יום רביעי, 19 בספטמבר 2012

ומה באמת עושים בסדנאות שוקולד?

סדנת שוקולד יכול לפעמים להישמע שם מפוצץ מצד אחד, ומצד שני משהו שלא ברור מה עושים בו ועד איזה רמה של הכנה מגיעים המשתתפים. אז אנחנו כאן כדי לפצח את השאלה הזו. קודם כל בואו נסביר למי היא מיועדת. סדנאות שוקולד פופולאריות מאוד במסיבות בת מצווה או בר מצווה. הורים רבים רוצים להכניס ערך מוסף לשמחת ילדיהם ושהיא לא תכלול רק ריקודים והשתוללות, לכן סדנת שוקולד היא הפתרון בשבילם.

כמו כן, מעסיקים רבים בוחרים את סדנאות השוקולד כאטרקציה ליום הגיבוש לעובדיהם. הם אומרים כי כך הם לא עושים פעילות שהיא תחרותית ומגבירה את המתח בין העובדים. גם מסיבות רווקות וסדנאות זוגיות הם משהו שמומלץ מאוד כאשר מדברים על שוקולד, מאכל התאווה הרומנטי. אז כמו שאתם רואים השוקולד יכול להיכנב כמעט בכל היבט בחייכם אם רק תתנו לו. עכשיו השאלה היא מה באמת עושים שם ועם מה יוצאים משם.


אז מה עושים בסדנת שוקולד?



תולדות השוקולד – בסדנה תלמדו היכן בעולם התחילו להכין שוקולד, מתי הוא הופץ למדינות אחרות ומתי הוא התחיל להיות ממוסחר ומשווק לכל העולם. כמו כן אתם תלמדו על מרקמים וצורות שונות של שוקולד וכיצד ניתן להשתמש בו נכון בבישול, אפייה וטיגון. אתם תופתעו לשמוע כי שוקולד יכול להשתלב בכל מיני מנות ולאו דווקא כקינוח. בפעם הבאה שתנגסו בחתיכת שוקולד כל ההיסטוריה של הממתק המופלא הזה תעבור לנגד עיניכם. ככה זה, אלו ההשלכות של סדנת שוקולד וכדאי שתהיו מודעים להן.



טעמים שונים – הרעיו בסדנת שוקולד הוא שכל אחד יוצא ממנה עם משהו שהוא אוהב ואין אדם אחד דומה למשנהו. לכן, כל אחד מכין את השוקולד בסגנון שלו. ניתן להכין פרלינים במילויים מפתיעים כגון שקדים, אגוזים וסוכריות קופצות. ניתן להכין ופל ולצקת לתוכו שוקולד במגוון טעמים כמו לבן, מריר ורגיל. ואם אתם טיפוס שלא אוהב את השוקולד לבד אלא אתם צריכים שהוא יגיע עם עוד משהו אז ניתן לצפות תפוחים, תפוזים או תותים בשוקולד. למתקדמים ניתן להכין גם מרשמלו מצופה שוקולד. בקיצור, אין מצב שתצאו משם עם משהו שאתם לא אוהבים.



גיבוש וחדוות יצירה – מכיוון שמדובר בפעילות שהיא לא תחרותית, הסדנה יוצרת אווירה טובה בין משתפיה. אתם תלמדו להכיר את המשתתפים דרך צדדים שונים באישיות שלהם כי השוקולד גורם לאנשים להיות נינוחים ורגועים יותר ולהסיר את העכבות שבדרך מקיפות אותם סביב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה